EMPRESES ACTUALS

CHOCOVIC:

Història:

En el 1872, a la població de Vic, va néixer una empresa familiars: Xocolates Arumi. Aquesta destacaba per les seves elaboracións de qualitat. En el 1977 un grup nacional compra l’empresa i passa a dir-se Chocovic, aquesta es converteix en un sector especialitzat en pastisseria i bomboneria artesana. 

En el 2009, Barrey Callebaut i el seu grup van comprar Chocovic. Gràcies a aquesta compra Chocovic va augmentar molt la venda de productes.  

Quins productes hi fan? Chocovic té una gran i variada quantitat de productes: 

• Xocolates: Xocolata negres, xocolata blanca i la negra. Ideal per a ser usats en pastisseries, fleques i xocolateries.

• Cremes: Productes ja preparats per a la seva aplicació directa en múltiples aplicacions: enfornar, injectar, estendre i banyar.

• Cobertures especials amb greix vegetal: Chocovic té una àmplia experiència en cobertures especials.

• Cacau en pols: especialment pensat per a usar en pastisseries i fleques.

• Decoracions: per donar un toc final i perfecte a les creacions. 

Com està actualment? Actualment Barry CaMALARS llebaut encara és el cap de ChocoVic i és el cap de l’empresa. 

CASA TARRADELLAS:

Història: Casa Tarradellas es una empresa de alimentación española fundada en el año 1976 por Josep Tarradellas Arcarons.2​ Su sede está en la población de Gurb, provincia de Barcelona (España).

Quins productes hi fan?Casa Tarradellas té una gran i variada quantitat de productes: 

• Pizza: pernil amb formatge, bacon, barbacoa, carbonara, tonyina, mediterránea,romana, 4 formatges…  

• Embotits: productes ja preparats per a la seva aplicació directa en múltiples aplicacions: enfornar, injectar, estendre i banyar.

Treballadors:

A casa tarradellas hi han 1.000 treballadors.

GRANJA ARMENGOL:

História: Va començar produint llet al 1951 i venent-la a les botigues i pastisseries de la comarca. Al 1955 van obrir la primera botiga a vic. 

Què fan? Produeixen llet, batuts, postres, pastissos, iogurts, flams, cremosos, formatges, i també formatges de cabra i d’ovella.

Nombre de treballadors: 65 treballadors.

DIVASA FARMAVIC:

História: Divasa FarmaVic és una empresa familiar situada a Vic-Barcelona. Fundada el 1970 com a empresa farmacèutica veterinària i enfocada a la fabricació de productes per a la salut i benestar d’animals de producció i de companyia.

Divasa FarmaVic divideix la seva activitat entre investigació, desenvolupament, producció i comercialització de productes veterinaris i ramaderia

Què fan? 

Les seves quatre línies de negoci son:

• Medicaments per a animals de producció

• Equipament i instrumental veterinari.

• Animals de companyia

• Serveis de fabricació a tercers

Nombre de treballadors: Hi ha de 51 a 200 treballadors.


MALATS (museu del ter):

História: Malars és una fàbrica tèxtil que va acabar prenent el relleu d’aquell primer establiment pre-industrial del segle XVI, va tenir un paper protagonista en els canvis que van sacsejar les poblacions de les ribes del Ter i la comarca d’Osona durant la industrialització a partir del segle XIX.

Què fan? És un museu de territori i societat que es projecta sobre el territori més enllà de l’edifici i les seves col·leccions, amb l’objectiu de posar en valor el patrimoni industrial i natural de la conca mitjana del riu Ter .

Nombre de treballadors: 75 obrers i de 60 a 150 telers.